Monday, March 29, 2010

Ops Tokkun

28 March 2010 Ahad; Hari ni pi amik lesen Tokkun sempena perpindahan tempat kerja aku ke Kulim.. nak jadi org Kulim wajib kena la pass lesen ni.. Hari ni aku ditemani 2 oldtimers Gerek Kulim iaitu Shidee & Din Discovery.. Plan asal ramai geng2 Gerek Kulim yg nak pi kayuh.. Last2 tinggai kami bertiga disebabkan depa ada komitmen tersendiri.. Takpa.. lain kali kita set lain.. Itu tak menjadi hal.. Janji pagaq pencawang kena ditawan dengan jayanya.. Layankan gambaq yg tak seberapa ni.. zasss..

Peserta terawal sampai dipuncak.. Din the Discovery.. telah memecahkan rekod persendirian 49 minit non stop.. Syabas!!

Blogger dgn penuh gaya 1st time smpi Tokkun Hill.. catatan masa sejam tambah2.. boleh la.. lain kali kena perbaharui rekod..

Bersama Shidee the Gerek Kulim hardcore riders..

Lesen B-Full dah..

Posing ala-ala..

Hat ni la ropa pencawang dia..

Mencuba trek Down Hill trek Tokkun.. memang ngeri.. 2 kali jugak la tergolek.. tapi layan..

Tak boleh kayuh kita tuntun.. haha..

Disalah satu titi penerbangan Down hiller.. tak berani la nak pi terjun.. insuran tak cover kalo mati katak..

Sedikit sengatan penyengat sempat singgah dipipi disaat klimaks menuruni bukit.. no pain no gain.. hehe..

Monday, March 22, 2010

Carpet Hill-Pokok Getah










Thursday, March 11, 2010

Spa-Q d'Sungai Ara

Hari ni buat kayuhan solo lak.. tak jauh.. belakang umah jek.. exercise sket 6 pax kat perut.. dok naik turun gon kat sini 3-4 kali pastu chow.. nyaman udara pagi2 dalam hutan ni.. cuci mata.. dengar kicauan burung.. what a wonderfull world.. Itu saja utk kali ni.. Minggu ni cuti kayuh seminggu.. Al-Maklumla cuti sekolah.. cuti2 Malaysia la pulak.. makan angin keluar asap la.. Kepada sesiapa yg pergi RUN10 tu kayuhla dgn selamat.. ingat org yg tersayang.. Selamat berkayuh.. see u again in Kulim Jamboree2-Kayuh Terang Malam ..

Spa dalam hutan.. sapa punya ntah.. tak operate lagi kot..

Macam kat Siam la pulak..





Waterfall Air Biru.. takdak ayaq.. musim kemarau..


Monday, March 8, 2010

Just want to share..

Baguih kalo menatang ni ada jual kat Malaysia.. boleh aku bawak anak pi ronda pusing town.. hehe..




Thursday, March 4, 2010

Gertak Sanggol-Pulau Betong

4 March 2010: Hari ni seramai 5 org Intelliur terdiri drpd Acop selaku tuan rumah, Manap, Azuar, Mat & Aku telah menerjah trek Gertak Sanggol-Pulau Betong.. Mmg enjoy kayuhan hari ini dgn single trek yg mencabar & redup.. melalui lereng2 bukit yg hampir dengan laut.. angin sepoi2 bahasa tu.. pergh.. time downhill lagi best la sampai tayar pecah pun tak sedaq.. sampai bawah baru berasa pecah.. Cuma yg tak best bila time balik kena kayuh ikut bukit baru.. azab woo..panas lit-lit.. lain kali kena balik sebelum matahari pacak la baru best..


video

Sumber azuar.org

Takdak la jauh mana.. tapi mmg enjoy..

Ditapak pemunggahan.. umah Acop.. Teluk Kumbar

Mat dgn penuh semangat

Manap pun ada.. takdak geng nak kayuh katanya.. tu yang mai Penang dari Kulim tu..

Ketua rombongan kita hari ni.. Abg Acop

Azuar yg telah lama menyepikan diri, kini mengganas kembali..

Sebelum apa2 terjadi baik pose puas2 dulu..

Tu dia hero.. hehe

Dipenghujung jln tar Gertak Sanggol sblm offroad..

CP 1

Manap dgn pose istimewa ditepi laut..

Mensyukuri nikmat alam

Cuba teka buah apa??

acara mendonhill kan diri.. mmg membangkitkan adreanalin..

Manap tgh top speed 180km/j

Permandangan Balik Pulau

Posing puas2.. bukan selalu nak mai sini..

Semua selamat mendarat..

Alamak.. pasai apa tu?? Tu la.. layan downhill sgt.. hehe

Dah.. jom balik.. hangat dah ni..

Salah satu CP kat Bukit Baru.. tak larat tangkap gambaq dah.. moral down..

Related Posts with Thumbnails